Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta/N1 [ Objavio: O.Z. ]

20. 10. 2020. 20:55 >> 20:55
6

IZBORI NAJKASNIJE 2022.

Vučić: Nova vlada ograničenog trajanja

Predsjednik Srbije Alekasndar Vučić izjavio je danas da će nova vlada Srbija biti ograničenog trajanja, a sljedeći parlamentarni izbori biće održani najkasnije 3. aprila 2022. godine, zajedno sa predsjedničkim.

"Postavili smo pitanje (na sjednici Predsjedništva SNS) da li ćemo sve uzeti sami u svoje ruke i šta su ciljevi. Mi smo danas definisali šest osnovnih cilejva", kazao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice.

Na pitanje na osnovu kojih nadležnosti je "ograničio" trajanje vlade, Vučić je rekao da je nije on ograničio, već da je to zatražio od mandatarke Ane Brnabić na osnovu skupštinske većine SNS i da će tek videti da li će ona to prihvatiti.

Vučić je istakao da će gradjani moći na predstojećim beogradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima 2022. godine moći da kažu šta misle o novoj vladi, za koju je rekao da je "reformska za teška vremena".

Vučić je naveo da je dogovoreno pet glavnih ciljeva Vlade, a prvi je borba za zdravlje građana , odnosno borba protiv epidemije korona virusa, što podrazumijeva izgradnju bolnica, povećanje kapaciteta i izgradnju novih kliničkih centara.

Druga tačka je borba za interese Srbije na Kosovu i spremnost za razgovore i kompromisna rješenja.

Treći cilj je borba protiv kako je rekao Vučić "onih koji su ekonomski progres Srbije iskoristili za to da postave neke nove mreže za uspostavljenje svojih sistema za ubijanja i pljačku ljudi".

On je dodao da su se borbe klanova nekih ljudi koji nijesu građani Srbije preselili na ulice Beograda, da su neki pomislili da mogu da rade šta hoće i da će "borba protiv mafije biti beskompromisna".

Vučić je dodao da je četvrti cilj očuvanje nezavisnosti, vojne neutralnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, a peti cilj su ubrzane reforme, posebno u oblasti vladavine prava i evropskih integracija.

Dačić predsjednik Skupštine

Vučić je rekao i da će SNS nastaviti saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije, ali u nešto izmijenjenom formatu, prenosi N1.

Kazao je i da će lider socijalista Ivica Dačić biti izabran za novog predsjednika Skupštine Srbije.

Lider naprednjaka rekao je i da je imao priliku danas da bolje upozna lidera SPAS-a Aleksandra Šapića koji nije tražio ništa, već su razgovarali samo o budućnosti zemlje.

SPAS će u novoj vladi imati jedno ministarsko mjesto, najavio je Vučić.

Kako je kazao, ima nekoliko nedoumica u vezi sa sastavom nove Vlade i najavio je da će konačan sastav biti saopšten u nedjelju, 24. oktobra.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније