Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 10. 2013. 22:35 >> 22:35

ZAOŠTRAVANJE

Vulin: Priština sklona nasilju

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin izjavio je večeras, govoreći o odluci Okružnog suda u Mitrovici da izda nalog za njegovo privođenje, da je Priština je sklona nasilju i da je taj postupak potpuno neprihvatljiv za Vladu Srbije.

Vulin je rekao da ga je Priština hapsila već dva puta, da su njegove fotografije „nebrojeno puta lijepljene na administrativnim prelazima“ i da su raspisivane potjernice.

"Vlada Srbije je već rekla da je ovo apsolutno neprihvatljivo ponašanje i da mi naravno razumijemo zašto se sve ovo radi... Nije ovo ništa neobično. Priština je sklona nasilju i voli da pokazuje silu kad misli da može da je pokaže", rekao je Vulin gostujući na RTS.

On je dodao i da Priština sve radi iz dva razloga - da bi pokušala da dobije mrvu nezavisnosti od Srbije što neće nikada i da bi pokušala da zbuni, uplaši i iznervira Srbe da ne izađu na izbore zakazane za 3. novembar.

Govoreći o odlasku na Kosovo sa prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem, Vulin je istakao da se još nije dogodilo da je Vučić nešto rekao, a da tako nije i bilo.

Međutim, međunarodna zajednica je ta koja mora da donese posljednju riječ, kazao je on.

Vulin je rekao i da Priština, sve što nije u skladu sa njenom politikom, smatra pritiskom i krivičnim djelom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније