Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 10. 2020. 20:27   >>  20:27 4

VUČIĆ SA LAJČAKOM

Dogovoren nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na sastanku sa specijalnom izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom izrazio punu posvećenost Beograda nastavku dijaloga sa Prištinom ali i da je insistirao na punoj primjeni Briselskog sporazuma iz 2013. godine i formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Obraćajući se novinarima poslije sastanka, Vučić je najavio da će delegacije iz Beograda ići u Brisel na nastavak dijaloga "i na tehničkom i na najvišem nivou".

"Imali smo dobar, racionalan i ozbiljan sastanak o budućnosti dijaloga. Analizirali smo postignuto i dogovorili nastavak dijaloga. Izrazili smo i mislim, zajedničku ocjenu koja je dobra i zadovoljavajuća o ekonomskim kretanjima koja postoje i koja tek treba da budu podstaknuta između Beograda i Prištine, prvenstveno u smislu slobode protoka ljudi, robe, kapitala", kazao je Vučić.

Naveo je da je u razgovoru sa Lajčakom insistirao na punoj implementaciji Briselskog sporazuma iz 2013. godine, odnosno na formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

"To je uslov bez koga se ne može očekivati uspješan nastavak dijaloga", kazao je predsjednik Srbije.

Ocijenio je da je evropska budućnost "veoma važna" za Srbiju, kako zbog većeg broja investicija tako i zbog vrednosti za koje se kako je rekao, Srbija bori i zalaže.

"Pozicija Srbije u svijetu će biti snažnija što smo bliže punopravnom članstvu u EU a naš evropski put je značajno određen napretkom u odnosima sa Prištinom", rekao je Vučić.

Zahvalio je Lajčaku na kako je rekao, posvećenom i marljivom radu i što želi da sasluša obje strane.

"Razumijem koliko mu je teška pozicija ali njegova posvećenost govori da EU pokazuje interes za naš region", kazao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније