Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

14. 10. 2020. 13:17   >>  13:21 2

TAČI IZJAVIO

Međusobno priznanje da bude prvi cilj sporazuma

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, razgovarao o konačnom sporazumu sa Srbijom koji podrazumijeva međusobno priznanje.

Kako je naveo Tači, razgovarali su o dijalogu, konačnom sporazumu, članstvu u UN, kao i međusobnom priznanju, za koje je rekao da je prvi cilj sporazuma.

"Vjerujem da je došlo vrijeme da EU stavi na sto mogućnost razgovora o međusobnom priznanju, jer bi to trebalo da bude prvi cilj sporazuma. Želim da vjerujem da jedino uzajamno priznanje može biti garancija stabilnosti u regionu i prijateljstvo naše dvije zemlje i garancija mira", rekao je Tači na konferenciji za novinare, prenosi Koha.

Kako kaže, on je na sastanku pozvao EU da ubrza viznu liberalizaciju Kosova, navodeći da je jedina budućnost Prištine u NATO i EU.

Miroslav Lajčak nije prisustvovao konferenciji za novinare, kao ni u utorak uveče nakon razgovora sa Avdulahom Hotijem.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније