Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ b92 ]

05. 10. 2020. 20:42 >> 20:52
8

VUČIĆ ODLUČIO

Ana Brnabić ponovo mandatar

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je donio odluku da će Ana Brnabić biti mandatar za sastav nove Vlade Srbije.

"Ništa krupno ne mogu da joj zamjerim, a sitno mogu, ali to sebi mogu i više, pa nije fer da sebi oprostim, a drugome ne", izjavio je on i dodao da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku, nije se dodvoravala ni stranim centrima moći, niti kome u zemlji.

On je na obraćanju u Palati Srbije istakao važnost toga što su prethodni izbori protekli mirno.

"Veoma je važno da su izbori protekli mirno, bez bilo kakvih incidenata i važno je da su građani Srbije pokazali koliko poštuju demokratiju i izbore", rekao je Vučić i dodao da je izlaznost bila veća nego u mnogim drugim zemljama.

"Uspjeli smo da zemlju koja je uvijek bila među posljednja kada je u pitanju ekonomski napredak bude među prvima i da to ne bude slučajno", izjavio je Vučić i dodao da je to bio naporan posao.

On je istakao da je bilo važno da ukaže budućem mandataru na tri osnovna cilja srpske politike.

"To je da u politici koju budemo vodili, Srbija se diči sa tri činjenice. Prije svega, Srbija je slobodna i nezavisna država. Pod dva, Srbija je na evropskom putu. Pod tri Srbija će održati odnose sa Rusijom i Kinom, ali i razvijati odnose sa SAD", izjavio je on.

Naveo je koji su novi ciljevi Vlade.

"Nova Vlada će imati cilj da se podigne ekonomska snaga Srbije - životni standard običnih ljudi i dalje mora da raste iako je to nemoguće u bilo kojoj drugoj zemlji u vrijeme korone. Zatim dalja izgradnja puteva i pruga, ono što je već ugovoreno. Mora da se radi i na novim projektima, u koje ćemo kao država krenemo žestoko. I treći cilj je jačanje zdravstvene moći Srbije", istakao je on.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније