Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 10. 2013. 09:12 >> 11:04
14

"NEDIPLOMATSKI"

Dačić traži izvinjenje Erdogana

Premijer Dačić ocenjuje da je izjava turskog premijera Erdogana u Prizrenu nediplomatska, a vicepremijer Vučić "traži hitno javno izvinjenje Ankare".

 

 

"Poruka turskog premijera Erdogana je nediplomatska. Takve riječi, izrečene u Prizrenu, sigurno ne doprinose političkoj stabilnosti na Kosovu i Metohiji, niti vraćaju povjerenje između Srba i Albanaca", rekao je Dačić za "Novosti".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije osudilo je juče izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana na Kosovu, navodeći da takve izjave ne mogu biti prihvaćene kao prijateljske, te da odstupaju od uvjeravanja koja zvaničnici u Beogradu dobijaju u kontaktu sa turskim kolegama. 

"Dušanov grad je vjerovatno najneprimjerenije mjesto za takve izjave. Svako u svijetu zna da je Kosovo srpska riječ i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi državu", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova. 

Naime, Erdogan je prije dva dana, tokom posjete Prizrenu, kazao da je „Kosovo Turska, a Turska Kosovo“.

"Kad dođem na Kosovo osjećam se kao kod kuće. Turska je bila među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova i mi ćemo nastaviti da pomažemo Kosovo", rekao je Erdogan.

Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je da Kosovo nije Turska i traži hitno izvinjenje od premijera Redžepa Tajipa Erdogana, prenosi RTS. 

"Smatram da je ta izjava veliki skandal i tražim hitno javno izvinjenje Turske i njenog premijera Erdogana. To je nedopustivo ponašanje u međunarodnim odnosima i treba vidjeti kakve će biti reakcije drugih zemalja", rekao je Vučić, podsjećajući Erdogana "da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova", prenosi RTS. 

Vučić kaže da Erdoganova izjava samo pokazuje kakve su stvarne namjere nekih zemalja u okruženju.

"Mnogi se skrivaju iza lijepih reči, ali je bilo potrebno da prorade emocije, da shvatimo kakvi se interesi kriju iza kulisa", rekao je Vučić. 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније