Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

25. 09. 2020. 20:54   >>  20:54 2

GRENEL

"Jezero Gazivode da postane Jezero Tramp "

Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po aktuelnom predsjedniku SAD Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.

"Kako nazvati jezero koje za Kosovo i Srbiju predstavlja ozbiljnu prepreku uprkos kompromisu koji su osmislile SAD za pokretanje studije o izvodljivosti radi stvaranja radnih mjesta i više energije za region... pa su se obje strane složile s novim imenom: Jezero Tramp", napisao je Grenel na Tviteru.

Američki diploamta koji je juče posjetio jezero Gazivode uz objavu je postavio i fotografijre jezera sa natpisom "Jezero Tramp" i linkom na tekst objavljen u jučerašnjoj Gazeti ekspres.

Beogradski mediji prethodno su objavili fotografije jezera Gazivode, brane i mosta sa transparentom na engleskom jeziku "Predsjedniče Tramp, kosovski Srbi zahvaljuju Vam na tome što donosite mir".

Vučić i Hoti su juče u Vašingtonu u prisustvu Trampa potpisali sporazum nazvan "Ekonomska normalizacija" koji ima dvije verzije s razlikom u posljednjoj tački, dok je ostali tekst identičan.

Dokumentom koji su Srbija i Kosovo potpisali 4. septembra u Vašingtonu o normalizaciji ekonomskih odnosa predviđa se, pored drugog, izvođenje studije o izvodljivosti podjele energetskih resursa jezera Gazivode.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније