Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 10. 2013. 18:45 >> 18:48

SARAJEVO

Vijeće ministara prihvatilo smjenu Šarovića

Vijeće ministara BiH je danas prihvatilo inicijativu Kluba poslanika Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za smjenu ministra i zamjenika ministara iz SDS-a.

Za inicijativu su glasali predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, ministri Nikola Špirić, Sredoje Nović, Bariša Čolak i Damir Ljubić, dok su protiv bili ministri Damir Hadžić, Zlatko Lagumdžija, Fahrudin Radončić i Mirko Šarović. Oni su smatrali da inicijativu ne treba uvrstiti u dnevni red današnje sjednice.

SNSD je tražio smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane Mirka Okolića i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović.

Predstavnički dom PS BiH sjutra će se izjasniti o inicijativi Kluba poslanika SNSD-a.

Kako je navedeno u inicijativi, Klub poslanika SNSD-a smatra da ima opravdane razloge za smjenu navedenih članova Vijeća ministra BiH "zbog neispunjenja programa, planova i obaveza preuzetih stupanjem na dužnost kao i narušavanjem međustranačkih dogovora koji su i doveli do njihovog imenovanja i nedovoljnog zastupanja interesa RS-a u institucijama BiH". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније