Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

05. 09. 2020. 15:12   >>  15:11 3

DAČIĆ VJERUJE

Sporazum važan za bilateralne odnose sa SAD

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je potpisivanje sporazuma u Vašingtonu, sa političkog aspekta, važan iskorak u bilateralnim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama i da znači odlaganje problema statusnih pitanja u odnosima Beograda i Prištine.


On je gostujući na TV Pink naveo da će stalno prisustvo kancelarije Fonda za razvoj SAD u Beogradu značiti stabilnosti Srbije i čitavog regiona, a da Srbija sada napreduje ka "nekom nivou strateškog partnerstva sa SAD".

"Svako put kada su Albanaci mislili da ne moraju da prave ustupke nas je udaljavao od političkog rješenja. Do sada, svi su mislili da će političko rješenje značiti da mi moramo da napustimo naše nacionalne interese (priznamo nezavisnost Kosova), tako da ovdje ima više nivoa", rekao je Dačić, i dodao da albanska strana "ne bi potpisala sporazum bez pritiska".

Dačić dodaje i da se pregovarački tim Srbije pripremao najviše za ekonomski dio sporazuma, a da dokument podrazumijeva više benefita, poput mogućnosti za ekonomski razvoj i uvodjenje "mini Šengena".

On je naveo da očekuje nastavak "specijalnog rata" nekih opozicionih stranaka, koje tvrde da će potpisani sporazum značiti narušavanje odnosa sa, na primjer, Rusijom ili Kinom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније