Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 10. 2013. 19:07 >> 19:07
1

NEUSPJEH LIDERA

Evropska komisija zabrinuta situacijom u BiH

Nedostatak rješenja za slučaj Sejdić-Finci sprječava Bosnu i Hercegovinu da napreduje na putu ka Evropskoj uniji.

Vijeće za vanjske poslove Evropske komisije izražava "ozbiljnu zabrinutost" zbog neuspjeha bosanskohercegovačkih političkih lidera nađu rješenje za sprovođenje odluke Evropskog suda za ljudska prava iz 2009. godine. 

 

 

Ovo je jedan od zaključaka sa mjesečnog sastanka Vijeća održanog u ponedjeljak u Luksemburgu, prenosi agencija Anadolija.

"Vijeće izražava punu podršku naporima specijalnog predstavnika Evropske unije i EK-a da posreduju u pronalasku rješenja za ovo pitanje. Vijeće naglašava da je na političkim liderima Bosne i Hercegovine da načine neophodni napredak", navodi se u zaključcima.

"Vijeće naglašava da nedostatak rješenja za problem Sejdić-Finci sprječava Bosnu i Hercegovinu da napreduje na putu ka EU. Vijeće će o tome dodatno razgovarati na svom sastanku u novembru", poručeno je iz Luksemburga.

Na mjesečnom sastanku su članovi Vijeća takođe izrazili zadovoljstvo trenutnim aktivnostima EUFOR-ove vojne operacije Althea u Bosni i Hercegovini te su odlučili da joj produže mandat.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније