Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 10. 2013. 17:45 >> 17:50

PRATILA GA

Hag: Službenica čula Mladićeve izjave

U nastavku suđenja Ratku Mladiću, službenica tužilaštva u Hagu Dora Sokola prenijela je sudijama šta je optuženi rekao braniocima u pauzi zasjedanja, u februaru. Te Mladićeve riječi, tužioci smatraju dokazom protiv njega.

 

 

Sokola, kojoj je hrvatski maternji jezik, posvjedočila je da je 18. februara, za vrijeme pauze u iskazu žrtve silovanja, zaštićene svjedokinje RM-048, na zatvorenoj sjednici, čula Mladića kako braniocima glasno  potvrđuje da se silovanje dogodilo,  pri čemu je vrlo pogrdno govorio o  žrtvi.

Službenica je izjavila  da joj je  tužiteljica Maksin Markus naložila da prati Mladićeve izjave.

Mladić je navedene rečenice izgovorio "veoma glasno", dok se, na kraju pauze, vraćao u sudnicu, kazala je Sokola.

Branilac Miodrag Stojanović je rekao da sve ono što je  Mladić rekao u sudnici bilo upućeno članovima tima za njegovu obranu i da je ta komunikacija, po pravilima suda, povjerljiva i privilegovana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније