Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 10. 2013. 14:31 >> 14:31
15

"BURE BARUTA"

Spahić: U BiH se sprema novi rat

Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči "Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte“ i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena, uvjeren je profesor sarajevskog Fakulteta političkih nauka Besim Spahić.

 

 "Ovaj rat je apsolutno insceniran i projektovan izvana. Nikakvog razloga nije bilo ovdje da se koljemo. Istorija nas je uništila, jer Jugoslavija nije imala zajedničku istoriju. Slovenija je, iako je u EU, propala jer već ima 27 procenata nezaposlenih, a Hrvatska čim uđe u EU odmah će za pet procenata povećati nezaposlenost i pet puta će sve poskupjeti. To je vitalni nacionalni interes koji se svodi na čisti reket", rekao je on, prenijeli su bosanski mediji.

Profesor Spahić kaže da nema "n" od nauke u kakvom je stanju BiH, “jer smo mi samo deo međunarodnog projekta“.

"Međunarodna zajednica je sve isplanirala i poslala OHR i visokog predstavnika ovamo da bude tako kako im odgovar. Situacija u BiH danas je nikakva. Države nema. Narod nije narod, ma koliko bio u nekim entitetima, koliko god se zvao ovako ili onako. Država koja nema svoje ekonomije i cilja osim da prosi i čeka, ne može opstati. Hrvati čekaju da im pomognu braća iz Hrvatske, muslimani - Bošnjaci da će im pomoći islamske zemlje. Srbi opet misle da će nas braća Rusi usrećiti kao što su nas kroz cijelu istoriju usrećivali“, rekao je Spahić.

On smatra da je u BiH na djelu strankokratija „kojoj nije stalo da država funkcioniše“.

Upitan da li je BiH zemlja loših ljudi, Spahić je rekao da smo se "sami odrekli da pravimo svoju budućnost".

"Turci su Bosnu podijelili na bosanski i hercegovački i sandžački pašaluk i od tada se nikada više nije sastavila, ali muslimani to ne vide. Samo čujete - sve što je tursko dobro je. Najvažnije je da navijamo za tursku reprezentaciju kada igra protiv Hrvatske, a u hrvatskoj reprezentaciji 85 procenata fudbalera je iz Bosne", kazao je Spahić.

Tvrdi i da su vjerske institucije najveći agenti podele naroda.

„Volim religiju više nego svoju domovinu. Žene nam se pokrivaju - to je katastrofa. Mi smo već propali. Naša djeca su već propala, jer im je propala budućnost i jer su ljudi bez domovine“, zaključio je Spahić.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније