Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 10. 2013. 14:10 >> 14:09
1

DONIRAO SREDSTVA

Keljmendi gradi džamiju u Sarajevu

Kontroverzni biznismen Naser Keljmendi donirao je veliku svotu novca za gradnju džamije u Bosni i Hercegovini, a donacijama su se istakli i drugi osuđeni kriminalci, objavio je u petak Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), a prenosi Glas Srpske.


Prema podacima CIN-a Keljmendi, koji je trenutno u zatvoru u Prištini, donirao je 100.000 konvertabilnih maraka (oko 50.000 eura) za gradnju džamije u okolini Sarajeva.

Mađu osobama koje su pomogle gradnju vjerskih objekata u BiH je i Tasim Kučević, koji je zbog niza teških krivičnih dijela osuđen na 14 godina zatvora, navodi CIN sa sjedištem u Sarajevu.

Informaciju o donaciji potvrdio je Esad Hasanović, zamjenik direktora građevinske firme Rasno-Meka Kompani iz Sarajeva, koja je gradila džamiju u naselju Ilidža.

"Keljmedni je bio jedan od najvećih donatora", rekao je Hasanović.

CIN podsjeća da je u vrijeme doniranja novca za džamiju Keljmendi uveliko bio pod istragom za ubistva, a njegovi sinovi su se sumnjičili za oružane obračune i nasilničko ponašanje.

Rijaset Islamske zajednice BiH objasnio je da nema način da provjeri imovinu donatora, i da bi za njih bile neprihvatljive sve donacije osobe koja je imovinu stekla na nedopušteni način, poput prodaje narkotika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније