Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 10. 2013. 21:04 >> 21:04
1

MINISTAR OBRAZOVANJA

Nikoliću poslao hrvatske istorijske udžbenike

Ministar nauke, obrazovanja i sporta Hrvatske Željko Jovanović poslao je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću sve školske udžbenike istorije, koji se bave tematikom Drugog svjetskog i Domovinskog rata.

Ministar obrazovanja je, kako prenosi Dnevnik.hr poslao Nikoliću udžbenike zbog njegove izjave da se 'Srbi u hrvatskim školskim udžbenicima pominju samo kao okupatori i četnici'.

Željko Jovanović sličan paket sa udžbenicima poslao je i ministru prosvjete Srbije Tomislavu Jovanoviću, naglasivši da se protiv neistine bori argumentima, kao i da bi upravo obrazovanje trebalo da bude most između zemalja u regiji.

'Kada sam čuo neistine i laži u izjavi predsjednika Nikolića, istog časa sam se sa saradnicima dogovorio da ćemo mu poslati sve udžbenike istorije, koji su u primjeni u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj da mu pokažemo da naši učenici uče na argumentima činjenice, argumentima istine. Očekujem da se izvini', kazao je Jovanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније