Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 10. 2013. 12:10 >> 12:12

POJAŠNJENJE

Tači: Dačić stiže u vjersku posjetu

Kosovski premijer Hašim Tači najavio da će Ivica Dačić boraviti na teritoriji Kosova u subotu i istakao da "njegova posjeta ima religiozan karakter".

Tači je sjednici kosovske vlade pojasnio najavljenu posjetu premijera Srbije Gračanici.

“Dakle, zahtjev premijera Srbije da posjeti manastir Gračanicu ima religiozan karakter. Dozvolite da za svim građanima Kosova pojasnim, da je zahtjev premijera Srbije od striktnog vjerskog karaktera i smatram da ne postoje razlozi da se ne dozvoli jedna takva posjeta", rekao je Tači.

On je istakao da je "Kosovo nezavisna i moderna drzava", koja dijeli zajedničke civilizovane vrijednosti zapada. 

"Stoga, mi treba da ukažemo razumijevanje za religiozne i humanitarne vrijednosti i za druge narode", rekao je Tači. 

Jedino što se trenutno u Prištini zna o posjeti Dačića jeste da će on posjetiti Gračanicu. Vlada Srbije još nije saopštila dnevni red Dačićeve posjete Kosovu. 

Srpskom premijeru je nedavno bio zabranjen ulazak na Kosovo zbog čega je on zaprijetio i da neće učestvovati u dijalogu s Tačijem u Briselu. 

Nakon toga je postignut dogovor da zvaničnici Srbije mogu da ulaze na Kosovu, ali je to juče ponovo zabranjeno ministru Aleksandru Vulinu, uz obrazloženje da je učestvovao na političkom skupu. 

Ipak, Vulin je bez problema boravio na Kosovu i naveo da njemu "Euleks ništa nije zabranio, a da sa vlastima u Prištini nema komunikaciju".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније