Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 07. 2020. 15:34   >>  15:40

JEDAN OD USLOVA EU

Poslije 12 godina biće izbora u Mostaru

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) odlučila je danas da raspiše lokalne izbore u Mostaru za 20. decembar.

Predsjednik CIK-a BiH, Željko Bakalar, izjavio je da je danas krajnji rok za to, odnosno 150. dan pred datum izbora, te se po zakonu oni moraju raspisati.

"Poslije 12 godina, građani Mostara će moći da glasaju na lokalnim izborima. Jedan od razloga da CIK raspiše izbore u Mostaru bio je da se održe u istoj godini kada i lokalni izbori u BiH", kazao je on.

Bakalar je dodao da je održavanje lokalnih izbora u Mostaru jedan od 14 ključnih uslova koje je Evropska unija postavila BiH.

U ostalim gradovima i opštinama u BiH lokalni izbori su zakazani za 15. novembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније