Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 07. 2020. 07:38 >> 07:37
8

TAČI U HAGU

"Sud će lako zaključiti da nijesam zločinac"

Predsjednik Kosova Hašim Tači, nakon osam sati saslušanja, izjavio je da je odgovorio na sva pitanja Specijalnog tužilaštva u Hagu šta je radio za vrijeme rata na Kosovu i poslije toga za period koji pokriva mandat Specijalnog tužilaštva.

 

"Veoma sam zadovoljan što sam četiri dana imao priliku da svjedočim o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom ratnog perioda i mojih napora za mir, stabilnost, razvoj i napredak. Tokom ova četiri dana, bio sam u stanju da dam informacije o svojoj ulozi, svojim odgovornostima tokom rata", kazao je Tači okupljenim novinarima i u direktnom prenosu kosovskih televizija.

Ocijenio je da su to bila produktivna saslušanja, dok je sada na tužiocima i sudijama da nepristrasno odlučuju.

"Ako to rade profesionalno, lako mogu da zaključe da nisam počinio nijedan ratni zločin", rekao je Tači.

Kazao je da je rat OVK bio pravedan i za slobodu i da su za to imali podršku svijeta.

Specijalno tužilaštvo je 24. juna saopštilo da su protiv Tačija i lidera DPK, Kadrija Veseljija i osam drugih neimenovanih lica podnijeli optužnicu i da ih okrivljuju za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније