Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ (N1) ]

15. 07. 2020. 22:50 >> 22:52

NASTAVAK SJUTRA

Hag: Tači ispitivan šest sati

Predsjednik Kosova Hašim Tači napustio je zgradu Specijalnog tužilaštva u Hagu, nakon što je i treći dan za redom ispitivan oko šest sati. Poslije izlaska iz zgrade Tači se nije obraćao medijima, niti je objavio da li je ispitivanjem okončano. Radio Slobodna Evropa javlja da se ispitivanje nastavlja i u četvrtak.

Hašim Tači se u ponedjeljak, prilikom ulaska u zgradu Specijalnog suda u Hagu, obratio novinarima rekavši da je "spreman da se suoči sa novim izazovom i da uspije za svog sina, porodicu, narod i svoju zemlju".

"Niko ne može promijeniti istoriju, ovo je cijena za slobodu. Vjerujem u mir, istinu, pomirenje i pravdu. Vjerujem u dijalog i dobre odnose sa svim susjedima. Kosovo je priča o uspjehu. Jako sam ponosan. Pravac ka kojem Kosovo ide je članstvo u EU, NATO i vječno prijateljstvo sa SAD", rekao je Tači.

Kancelarija specijalizovanog tužioca saopštila je 24. juna da se Tači i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji nalaze na njihovoj optužnici koju su, krajem aprila, podnijeli Specijalnom sudu na potvrdu.

Tači, Veselji, ali i druge osobe, čija imena tada nijesu saopštena, u optužnici se terete za "niz zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje".

U optužnici se navodi da oni snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније