Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

14. 07. 2020. 13:18   >>  13:16

HRVATSKA POLITIČKA SCENA

Opozicija odbila sastanak s Plenkovićem

Hrvatske opozicione stranke odbile su poziv za odvojene sastanke sa premijerom Andrejom Plenkovićem, a portparol vlade Marko Milić rekao je danas da novog poziva neće biti.

"Mi smo juče pozvali na sastanak čelnike vodećih stranaka koje su ušle u Sabor, iz poštovanja prema njima i biračima, tema nije bilo nikakvo podebljanje parlamentarne većine, jer smo mi većinu imali u ponedjeljak do 12 sati, tema je bila isključivo razgovor o njihovom vidjenju izazova koji su pred Hrvatskom", rekao je Milić novinarima, prenijela je regionalna TV N1.

On je dodao da mu nije jasno zašto je opozicija odbila sastanak.

"Nama ne treba konsenzus cijele opozicije za izglasavanje zakona, nego njihovo mišljenje o izazovima koji su pred Hrvatskom", rekao je Milić, pozvavši čelnike opozicije na odgovornost.

Hrvatski mediji prenijeli su ranije da je opozicija redom odbila Plenkovićev poziv na sastanak, a posljednji je to učinio Most.

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Nikša Vukas rekao je danas da se vršilac dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina nije odazvao pozivu premijera Andreja Plenkovića na sastanak jer nijesu dobili službeni poziv, ni dnevni red, ni spisak učesnika, što smatraju netransparentnim i neprihvatljivim.

"Dobili smo usmeni telefonski poziv iz kabineta premijera, a mislimo da poziv na bilateralni sastanak u četiri oka nije transparentan, nije dobar i na taj se poziv nismo odazvali", reko je Vukas na konferenciji za novinare.

Jedan od lidera koalicije "Možemo" Tomislav Tomašević rekao je da nijesu prihvatili premijerov poziv na sastanak "jedan na jedan" s predstavnicima opozicije, jer ih takav način podsjeća na političku trgovinu i nijesu htjeli da se to doživljava kao trgovanje ispod stola.

Ni Domovinski pokret Miroslava Škora nije se odazvao pozivu.

"Budući da je taj susret zamišljen kao neformalni razgovor, bez jasno definisanog protokola i tema, a kako bi se izbjegle potencijane manipulacije sadržajem razgovora, predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro odlučio je pričekati konstituisanje Sabora i sastanak prema službenom protokolu, s jasno definisanim temama", objavili su iz Domovinskog pokreta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније