Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavila: M.L.B. ]

13. 07. 2020. 08:30   >>  08:27

GLASAJU TRI DANA

U Sjevernoj Makedoniji od ponoći izborna tišina

U Sjevernoj Makedoniji će u ponoć početi trodnevna izborna tišina pred parlamentarne izbore koji će biti održani u srijedu.

Zbog aktuelne pandemije koronavirusa, glasanje na izborima traje tri dana i počinje već sjutra, kada će moći da glasaju oboljeli od koronavirusa u bolnicama i osobe u samoizolaciji.

U utorak će glasati bolesni, nemoćni, hronični pacijenti, osobe u zatvorima, staračkim domovima i kućnom pritvoru, prenosi agencija MIA.

Na izborni dan, 15. jula, mogu da glasaju svi ostali birači, a biračka mjesta će biti otvorena od sedam do 21 sat.

Na 2.290 biračkih mjesta na prijevremenim izborima pravo glasa ima 1.814.263 građana.

U trci za poslanike učestvuje 1.578 kandidata iz 15 koalicija i partija.

Glavna borba ocekuje se između dvije vodeće stranke - SDSM Zorana Zaeva i VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog, a najveća partija Albanaca DUI prvi put izlazi sa svojim kandidatom za premijera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније