Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: M.M. ]

09. 07. 2020. 19:40   >>  19:37

REBIĆ

Povrijeđeno 118 policajaca, procesuirane 153 osobe

U Srbiji je tokom dvodnevnih protesta povrijeđeno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova, kazao je direktor policije Vladimir Rebić, navodeći da su u srijedu procesuirane 153 osobe.

On je rekao da su građani i sinoć bili svjedoci, kako je naveo, nevjerovatnih razmjera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

„Takvo nasilje je nedopustivo i policija će preduzeti sve mjere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi“, kazao je Rebić, prenosi Tanjug.

On je rekao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i javnu imovinu.

Prema riječima Rebića, policija je i sinoć reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel.

„Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbjednosnih struktura, kako bi izazvali nerede. Riječ je o potpunim neistinama“, naveo je Rebić.

Prema njegovim riječima, sve ono što se dešavalo prethodna dva dana zapravo je ozbiljan i organizovan napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako je naveo, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima.

„Sve te laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama“, kazao je Rebić.

On je dodao da su na protestima mogli da se vide i određeni političari koji time, kako je rekao, pokazuju da podržavaju nasilje i nerede na ulicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније