Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 07. 2020. 22:48   >>  09. 07. 2020. 00:17 7

HAOS U BEOGRADU

Brnabić: Nasilnog prevrata neće biti

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da su večerašnji protesti u Beogradu do sada najnasilniji, ali da nasilnog prevrata u toj zemlji i anarhije neće biti.

"Sjutra zasijeda krizni štab i nastavićemo da se borimo protiv korone i sačuvamo zdravstvene radnike i zdravlje ljudi i pobijedićemo", rekla je Brnabić za TV Pink pozivajući građane da budu disciplinovani.

Ona je kazala da se sve čini i da još nije uveden policijski čas, ali da se mora boriti za zdravlje ljudi, ali i balansirati zbog očuvanja ekonomije, prenosi Tanjug.

Brnabić je poručila da će se sačuvati demokratski poredak u zemlji i stabilnost, a predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da sjutra ide i bori se za Kosovo i Metohiju (KIM).

Ona je ocijenila da su nasilni protesti u Beogradu bez sumnje nanijeli ogromnu štetu i predstojećim razgovorima, ali da će Vučić dati sve od sebe i fokusirati se na KIM, bezbjednost Srbije i budućnost cijelog regiona i kompromis.

"Ima mnogo onih kojima to ne odgovara, ali iza toga stoji najveći broj građana i to je snaga Aleksandra Vučića", rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da će država zaštititi i političke protivnike i neistomišljenike, ali ne i one koji hoće nekoga da prebijaju, jer se nasilje neće dozvoliti.

Ona je poručila da će vlada i država i smjeti i umjeti da sačuva bezbjednost svih građana, ustavni poredak i da izađe sa tom vrstom agresivnosti na kraj.

Stefanović: Povrijeđeno deset policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je da je u više gradova Srbije večeras došlo do "potpunog, ogoljenog nasilja" u kojem je, po njegovim riječima, povrijeđeno 10 policajaca, medju kojima i jedan teško sa prelomima obje noge.

On je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da se policija ponašala "potpuno mirno i uzdržano" tokom večerašnjih protesta i da je trpjela da je gađaju bakljama i kamenicama teškim i po 2-3 kilograma.

"Pripadnici policije su bili izloženi pokušaju linča a niko nema suštinsko objašnjenje zašto, osim da neko nasiljem, mimo volje naroda, dođe na vlast", rekao je Stefanović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније