Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 07. 2020. 13:17 >> 13:16
11

BILČIK O BEOGRADU

"Nasilje nad mirnim demonstrantima ne može biti odgovor"

Izvjestilac Evropskog parlamemnta za Srbiju Vladimir Bilčik kazao je da je sa zabrinutošću pratio nedavne incidente u Beogradu, i da oštro osuđuje nasilje koje se dogodilo prethodne noći ispred Parlamenta Srbije.

"Nasilje nad mirnim demonstrantima i brutalna taktika ne mogu biti odgovor na pravo građana na okupljanja. Pravo na pištovanje mišljenja svakog pojedinca na miran način mora biti ispoštovano", saopštio je Bilčik.

Istovremeno, kako navodi, napadi na snage reda i uništavanjw imovine su " neprihvatljiv način izražavanja javne frustracije".

Bilčik kaže i da je zabrinut izvještajima o rastu broja inficiranih koronavirusom u Srbiji. Pandemija je, kaze Bilčik, daleko od kraja u Evropi i svi moraju biti odgovorni i oprezni u narednim mjesecima i nedjeljama.

No, kako ističe, borba protiv pandemije ne može se korisiti kao političko oružje.

"Apelujem na građane da poštuju savjete nadležnih, neophodno je da javnost bude potpuno i pravovremeno informisana o situaciji sa Kovid-19 u Srbiji", naglašava Bilčik.

Dodaje sa Evropljani moraju ostati ujedinjeni u borbi protiv širenja virusa, da je EU pokazala nedovsmislenu posvećenost i solidarnost sa Srbijom od pocetka epidekije, i da je spremna da nastavi da podržava borbu protiv virusa zajedno sa partnerima na Zapadnom Balkanu.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније