Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 10. 2013. 09:38 >> 09:38
1

DROGA UŽASA

"Krokodil" ponovo hara ulicama Srbije

Na srpskom narko-tržištu ponovo se prodaje razarajuća droga "krokodil", koja ostavlja jezive fizičke posljedice već na početku konzumiranja. Mada je policija upoznata sa pojavom ovog razarajućeg narkotika, zasad nije zaplijenjen na našim ulicama.

Kako "Blic" saznaje, zbog užasnih posljedica koje ostavlja, prodaju "krokodila" izbjegavaju čak i dileri.

Načinjena od miksa teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina, koji se svi mogu naći u slobodnoj prodaji, "krokodil" je poznat i kao droga iz kućne radinosti. Pojavio se 2002. u Sibiru, gde je prodavan kao heroin, a sam je nekoliko puta jači. Ime je dobio po tome što koža na mjestu na kojem se ubrizgava prvo liči na krljušti krokodila da bi zatim meso počelo da truli i bukvalno da otpada. Upravo zbog ovako strašnog efekta, jedna Novosađanka se krajem 2012. obratila ljekarima za pomoć, piše "Blic".

"Djevojka je rekla da nije koristila iglu, nego je supstancu ušmrkala. Njoj se, međutim, otvorila podlaktica ruke, od zgloba do lakta s unutrašnje strane. Koža je postala nekrotična i potpuno je pukla, a ispod je imala rupu kao da je nestao jedan mišić. Sudeći po izgledu te djevojke i posljedicama koje je izazvala droga i po onome što mi je poznato o "krokodilu", sve to govori da je ona umjesto heroina kupila "krokodil"", kaže psihijatar dr Branka Bjelica i dodaje kako je to jedini slučaj sa kojim se ona srela i gdje je vidjela posljedice uzimanja ove droge.

Njena pacijentkinja je zbog otvorene rane koju je imala na ruci na kraju otišla kod hirurga, koji je takođe bio šokiran posljedicama koje ovaj narkotik za kratko vrijeme ostavlja. Za razliku od ostalih narkotika, "krokodil" poslije najviše dvije godine izaziva otpadanje mesa sa kostiju, javlja se gangrena i slijedi smrt. U policiji su potvrdili da znaju za postojanje te droge, ali da je do sada nijesu uočili na domaćem tržištu, posebno jer ju je teško i okarakterisati.

"Do sada nijesmo imali saznanje da se ona pojavila na našem tržištu. Pri tome, veliko je i pitanje ako bismo i naišli na supstancu, da li bismo mogli da je okarakterišemo kao drogu, jer ne znamo šta se u njoj nalazi", kažu u policiji Srbije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније