Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

24. 06. 2020. 11:41 >> 11:39

PLENKOVIĆ PORUČIO

Izbori i u slučaju da se pogorša epidemiološka sitaucija

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da ne postoji mogućnost da se odgode izbori, čak i ako se pogorša situacija s epidemijom koronavirusa, istaknuvši da je Hrvatska u boljoj situaciji u odnosu na druge zemlje koje takođe imaju izbore.

"Naša je vlada, i to odgovorno tvrdim, pobijedila Kovid u prvom talasu. Pobijedila ga je tako da smo i danas, kada gledate podatke, među tri zemlje Evropske unije koje imaju najmanje novozaraženih i najmanje aktivnih slučajeva", rekao je Plenković, odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost da se odgode izbori ako se pogorša situacija.

Kako je dodao Francuska održava drugi krug lokalnih izbora, a po danu ima više od 500 novih slučajeva.

Što se tiče kontakta sa zaraženim teniserom Novakom Đokovićem, kazao je da kontakt nije bio blizak, pa nema potrebe da slijedi preporuke epidemiologa.

Testiraće se opet ako bude potrebe, ali ne vidi potrebu. Smatra da to HDZ-u neće naštetiti na izborima jer su "ljudi ozbiljni i dobro vide ko što radi".

Rekao je da je kampanja za nadolazeće parlamentarne izbore već prilagođena potrebnim uslovima i da svoje aktivnosti nastavljaju bez problema, te da nema velikih skupova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније