Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

23. 06. 2020. 09:12 >> 09:21
4

U SRBIJI ZBOG POPLAVA

Vanredna situacija u sedam gradova

Vanredna situacija zbog poplava proglašena je u sedam opština u Srbiji. Izlivene rijeke su ugrožile više od 700 domaćinstava, a evakuisano je do sada 48 osoba. Saobraćaj na regionalnim putevima u prekidu, jer je voda odnijela mostove.

Vanredna situacija zbog rasta vodostaja i poplava na snazi je u Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju i Kosjeriću, a poplavljeno je više od 700 domaćinstava, javio je RTS.

Rijeka Ljuboviđa je srušila je dva mosta u Ljuboviji. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Goran Nikolić kazao je za RTS da je najkritičnije stanje za sada u Ljuboviji i Guči, jer je u ranim jutarnjim satima bilo jake kiše.

Vanredna situacija je proglašena u sedam opština u kojima je bilo i evakuacije stanovništva.

"Ukupno je 48 ljudi evakuisano, a jedna osoba je spasena", naveo je Nikolić.

Očekuju se porasti vodostaja na Tamnavi i Kolubari, preventivno su spremni džakovi i pijesak, a teren se obilazi 24 sata dnevno. U 12 sati će zasijedati Štab za vanredne situacije u Obrenovcu.

Rijeka Ljuboviđa juče je poplavila centar Ljubovije i najmanje 500 domaćinstava, a srušen je i most na magistralnom putu. Ugroženo je još pet mostova.

Stanovništvo nije evakuisano, već se samo povuklo na spratove. Nadležne službe su izašle na teren.

Jadar je kod Osečine poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata.

U tu opštinu su upućene dodatne snage SVS-a i pripadnici Žandarmerije, kako bi pomogli građanima.

Poplavni talas Jadra se iz Osečine kreće se ka Loznici.

Zbog obilnih padavina, u Banji Badanji kod Loznice izlila se rijeka Cernica i ugrozila rad tog lječilišta.

Rijeka Kolubara, čiji je vodostaj porastao usljed obilnih padavina, je pod kontrolom, izjavio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i dodao da se jedino Obnica izlila u pojedinim djelovima, ali da stanovništvo nije ugroženo.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније