Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

23. 06. 2020. 09:39 >> 09:39
14

NOVINARKA BOJANA LEKIĆ

Demokratija najveći gubitnik izbora u Srbiji

Novinarka iz Beograda Bojana Lekić kazala je da je opozicioni bojkot izbora djelimično uspio, a da je najveći gubitnik izbora u Srbiji - demokratija.

Lekić je u Jutarnjem programu TVCG rekla da je bojkot sredstvo koje je trebalo da rezultira smanjenom izlaznošću.

"Da li smo to imali - jesmo. Imali smo smanjenu izlaznost, bez obzira na pritiske da se izađe na izbore. Bojkot opozicije je djelimično uspio", rekla je Lekić.

Ona je istakla da je izborni kampanju u Srbiji iznio predsjednik Aleksandar Vučić "u bukbalnom smislu na svojim leđima".

"Nje se libio da bude prisutan i u desetominutnim TV formama, na terenu je bio non-stop. I sam je rekao da gotovo da vodi predsjedničku kampanju. Šta je on postigao? Postigao je 62 posto u parlamenta", rekla je Lekić.

Sve ovo je, kaže, tek prvi čin.

"Vidjećemo šta će se dalje dešavati. Imamo parlament u kojem se jedna stranka igra sama, što nije demokratska situacija apsolutno i ostavlja prostor onima koji su zagovarali bojkot da nešto preduzmu. Da li će - tek ćemo vidjeti", rekla je Lekić.

Temom "Kosovo i Metohija" u Srbiji se, rekla je ona, nažalost jako malo bave političari, a kamo li građani.

"O Kosovu se ovdje govori kroz emociju, jer Kosovo ovdje i jeste i biće emocija. I to jedna od najjačih. Ovdje se govorilo sa aspekta Izdaja ili Odbrana patriotskih i nacionalnih interesa. Jasno je da se u Srbiji sve više strana okreće desnoj opciji. Lično nijesam baš presrećna zbog toga", rekla je Lekić.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније