Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.B. ]

22. 06. 2020. 20:24 >> 20:24
1

U BRISELU

Nastavak dijaloga Kosovo-Srbija 25. juna

Nova runda dijaloga Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa dvije zemlje biće održana u četvrtak, 25. juna u Briselu, a kosovsku stranu će u ovoj rundi najvjerovatnije predstavljati kosovski premijer Avdulah Hoti, potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) nezvanični izvori u Prištini i Briselu. I dalje nema potvrde ko će biti predstavnik zvaničnog Beograda.

Runda razgovora u Briselu se organizuje prije 27. juna kada predstavnici Srbije i Kosova učestvuju na sastanku u Vašingtonu na poziv izaslanika za dijalog Ričarda Grenela.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak je prošle nedjelje tokom posjete Kosovu izjavio da zna datume dijaloga ali da će ih objaviti nakon što obavi konsulatcije sa objema stranama.

On danas boravi u Beogradu i sastaje sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Ova runda je formalna obnova dijaloga koji je suspendovan u novembru 2018. nakon što je vlada Ramuša Haradinaja uvela takse od 100 odsto na uvoznu robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Taksa je ukinuta i vlada Aljbina Kurtia uvela mjere reciprociteta, koje je, prvog dana po dolasku na funkciju, ukinula vlada Abdulaha Hotija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније