Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 10. 2013. 18:52   >>  18:52 1

MASOVNA GROBNICA

Prijedor: Ekshumirani posmrtni ostaci 172 žrtve

Iz primarne masovne grobnice pronađene u rudniku Tomašica na području Prijedora ekshumirani su posmrtni ostaci 172 žrtve.

Portparolka Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić kazala je danas za Agenciju Fena da je do sada ekshumirano 111 kompletnih tijela i 61 nekompletno. 

 

 

"Uz posmrtne ostatke žrtava pronađeni su i dokumenti na kojima su uočljivi lični podaci, tako da možemo reći da su do sada pronađeni posmrtni ostaci civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz naselja Rizvanovići, Bišćani, Čarakovo i Sredice, na području Prijedora", kazala je Čengić. 

Prema njenim riječima, posmrtni ostaci žrtava pronađeni su na dubini od oko 10 metara i bili su bačeni jedni preko drugih. 

"Očekujemo da bi u masovnoj grobnici Tomašica mogli biti pronađeni posmrtni ostaci više stotina prijedorskih žrtava", kazala je Čengić. 

Dodala je da ekshumacija žrtava iz rudnika Tomašica traje već drugi mjesec i biće nastavljena. Na području Prijedora još se traga za oko 1.200 žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti ubijenih u ljeto 1992. godine. 

Ekshumacijom, po naredbi Suda BiH, rukovodi Tužilaštvo BiH.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније