Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 10. 2013. 13:22 >> 15:53

NEMA ODLAGANJA

Beograd: Nastavljeno ročište Miškovićima

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković i ostali optuženi za malverzacije u privatizacijama putarskih preduzeća izjasnili su se na današnjem pripremnom ročištu o svojoj krivici koju im na teret stavlja optužnica. Miroslav Mišković nije želio da daje izjave novinarima, već je odmah po izlazu iz Specijalnog suda otišao automobilom koji ga je čekao.

 

Miškovićev branilac Zdenko Tomanović rekao je novinarima nakon završetka današnjeg ročišta da je ono zatvoreno za javnost i da zbog toga ne može da se izjašnjava o tome šta je njegov klijent rekao pred sudom. 

On je, međutim, najavio da će tražiti da tok suđenja prate domaći i strani posmatrači zbog, kako je naveo, kršenja elementarnih prava njegovog klijenta. 

Vijeće Specijalnog suda odbacilo je zahtjeve odbrane Miroslava Miškovića i desetorice optuženih za da se pripremno ročište odloži, pa je ono danas nastavljeno. Odbrana okrivljenih ranije danas je podnijela zahtjev sudu da se pripremno ročište odloži zbog, kako su rekli novinarima u pauzi pripremnog ročišta, nepostojanja uslova za fer i pravično suđenje.

Branilac Mila Đuraškovića advokat Zoran Ateljević je rekao da u ovom trenutku ne postoje objektivne okolnosti za fer i pravično suđenje, i naveo da se u Specijalnom sudu već vodi krivični postupak protiv vlasnika "Nibens grupe" (Đuraškovića) i nekolicine optuženih.

Na pitanje novinara, on je precizirao da je riječ o Milu Đuraškoviću i još trojici optuženih.

"Smatramo da optuženje ima isti identitet i da se procesno pravo okrivljenih narušava tako što se vode dva paralelna postupka", objasnio je Ateljević.

Kako je predsjednik sudskog vijeća objasnio, u ovom trenutku ne postoje razlozi koji bi dalju aktivnost suda doveli pod sumnju da će postupati nepristrasno u ovom krivičnom postupku i da će se ispoštovati sva načela koja predviđa Zakon o krivičnom postupku, odnosno da suđenje bude pravično i fer.

Takođe, kako je sud naveo, ne postoje ni razlozi cjelishodnosti da se u ovom trenutku ovaj postuk spoji sa drugim u kojem je optužen Đurašković “jer je drugi postupak duboko u fazi dokaznog postupka, i u ovom trenutku spajanje bi bilo štetno i ne bi bilo ekonomično za taj drugi postupak”.

 

Sud je donio odluku da se na nejavnoj sednici nastavi pripremno ročište. Početak pripremnog ročišta već je odložen 14. avgusta, jer branioci pojedinih optužnih nijesu bili uredno pozvani.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa, odnosno suđenje.

Vlasnik "Delta holdinga" Mišković pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamijenjen jemstvom od 12 milona eura u dinarskoj protivvrijednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Njemu je privremeno oduzet pasoš i određena mu je mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mjesecu policiji.

Iste obaveze ima i njegov sin Marko, kome je 7. avgusta ukinut kućni pritvor pošto je kao garanciju dao lokal vrijednosti 3,3 miliona eura.

U kućnom pritvoru je i Đurašković, dok se svi ostali brane sa slobode.

 

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније