Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 10. 2013. 23:14 >> 23:25

LOKALNI IZBORI

Naprednjaci ubjedljivo vode u Vrbasu

Prema preliminarnim podacima iz štaba Srpske napredne stranke, ta stranka je osvojila najmanje 40 odsto glasova u skupštini Vrbasa. U pitanju su podaci iz SNS-a saopšteni na osnovu izbornih listića sa oko 80 odsto biračkih mjesta, prenose srpski mediji.

Stranački štabovi su nešto nakon 21 sat ocjenjivali da je Srpska napredna stranka osvojila 38 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 23 odsto, Demokratska stranka 18 procenata, dok ostale stranke nijesu prešle cenzus.

U izbornom štabu SPS-a se poslije prebrojanih oko 55 odsto glasova smatralo da će Skupštinu Vrbasa činiti samo tri stranke.

Naprednjaci su, prema podcima SPS, osvojili 43 odsto glasova, 26 posto građana glasalo je za SPS, a za DS je bilo 18 odsto birača.

Nijedna od pet drugih stranaka koje su imale svoje kandidate nije prešla cenzus, štaviše ostale su na oko 2,5 odsto glasova.

Kako prenose srpski mediji, nezvanično se tvrdi da je, prema podacima sa oko 60 odsto glasačkih mjesta, na izborima u Vrbasu bilo oko 4 odsto nevažećih listića.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније