Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

12. 06. 2020. 09:48   >>  09:52 1

POSLJEDICA PANDEMIJE U DUBROVNIKU

Naplata računa u turizmu manja za 90 odsto

Pad i ekonomski gubici zbog pandemije koronavirusa i njom izazvane ekonomske krize, proizvele su izuzetno negativne posljedice za Dubrovnik u kojem je u junu prijavljeno 316 noćenja u odnosu na isti period prošle godine kada su imali više od 18.000 noćenja.

Prema podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika, na dan 1. jun 2020. godine zabilježeno je 86 dolazaka i 316 noćenja na području Dubrovnika. Uporedbe radi, na isti dan lani je ostvareno 6.747 dolazaka i 18.481 noćenja, što su neuporedivo veće brojke.

Kako prenose lokalni mediji, u gradu u kojem gotovo svaka ulica ima svoj ugostiteljski objekat trenutno je otvoreno svega njih 50-ak, u što se ubrajaju kafići, restorani, kao i objekti koji poslužuju brzu hranu.

Trenutno je otvoreno svega sedam dubrovačkih hotela, a to su Dubrovnik Palace, Hilton Imperial, Hotel Lero, Park, Petka, Pucić Palace i Royal Blue, što je bitno drugačija slika dubrovačkog turizma nego što je to bilo slučaj u istom periodu prošle godine.

"Prema podacima Poreske uprave od 24. februara do 17. maja ove godine fiskalizovano je 78 odsto manje računa nego u istom periodu 2019. godine, a ukupan iznos tih računa manji je za 63 procenta u svim djelatnostima Dubrovačko-neretvanske županije. U sektoru turizma, u što spadaju smještaj, ugostiteljstvo i putničke agencije, vrijednost izdatih računa pala je za 92 odsto", izjavila je predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније