Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

10. 06. 2020. 14:37 >> 14:36
2

IZETBEGOVIĆ TVRDI

SNSD pokušava da imenuje Srbe na državne pozicije

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da se nije desilo da Savjet ministara bira kandidate na 20 do 30 pozicija bez dogovora vladajuće koalicije BiH.

"Sada Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) to pokušava da uradi jednostrano, bez dogovora kada su u pitanju imenovanja Srba, a to ne može tako", kazao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Rekao je da je SDA spremna za dogovor, ali pod uslovom da se prvo imenuje novi ministar bezbjednosti, jer je Fahrudin Radončić (SBB) podnio ostavku, zatim da potom idu imenovanja direktora Agencije za istrage i zaštitu (Sipa), Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

Izetbegović je naveo da na državnom nivou postoji koalicija SDA, HDZ, SNSD i DF, te da mu je žao što u toj koaliciji više nije SBB Fahrudina Radončića.

Po njegovim riječima, atmosfera među partijama partnerima na državnom nivou nije dobra, ali je SDA spremna na rješavanje problema poput budžeta.

Komentarišući rad pravosuđa u BiH, Izetbegović je kazao da postoji ogromna potreba da se napravi kvalitetno, nezavisno i profesionalno pravosuđe.

"Za mnoge od njih zakon ne važi, počevši od predsjedavajućeg Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milana Tegeltije, pa do prozvanog tužioca (Oleg Čavka), koji je mobilni telefon nosio kući i pokušao da ga koristi", naveo je lider SDA.

Izetbegović je juče izjavio da je državni tužilac Oleg Čavka uzeo mobilni telefon od optužene osobe, iz kutije u kojoj su evidencije.

"Svideo mu se mobitel, uzeo sebi i ostao tužilac da nam dijeli pravdu", kazao je lider SDA.

On smatra da je mnogo šta treba popraviti u Tužilaštvu BiH, dodavši da je krajnje vrijeme da se krene u "čišćenje pravosuđa", u skladu sa smjernicama izvjestioca EU o stanju u pravosuđu u BiH Rajnharda Pribea.

"Krajnje je vrijeme da se krene u temeljite reforme", rekao je Izetbegović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније