Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

08. 06. 2020. 14:27 >> 14:25
6

UKLONJENI SVI IZGOVORI

Tači: Kosovo spremno da nastavi dijalog sa Srbijom

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom i da je uklonjen bilo kakav "izgovor koji je Srbija koristila da izbjegne dijalog".

"Kosovo je jasno u onome što želi u dijalogu - traži medjusobno priznavanje i ubrzanje puta ka članstvu u Ujedinjenim nacijama. Iznad svega, Kosovo je u ovom procesu zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i svim drugim saveznicima", rekao je Tači na konferenciji za novinare.

Kazao je da Kosovo nema čega da se ustručava.

"To je sigurno putovanje. Nadamo se i verujemo da će ovo biti zaključeno u skladu sa voljom gradjana zemlje", rekao je Tači.

Kosovski predsednik je rekao da je potrebno da se Kosovo što pre kreće ka članstvu u NATO, EU i drugim medjunarodnim organizacijama.

"Kosovo je spremno. Radićemo na tome da budemo što jedinstveniji i ujedinjeniji i da se medjusobno dopunjujemo", rekao je on.

Na pitanje ko će voditi dijalog, Tači je rekao da su svi uvek pred Srbijom jedinstveni.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније