Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 02. 2013. 19:26   >>  19:22

ALFATOKSIN U MLIJEKU

Ministar Knežević: Zdravlje građana nije ugroženo

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Goran Knežević , izjavio je večeras da je mlijeko u Srbiji bezbjedno za upotrebu i da su određene količine mlijeka povučene.

Knežević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da zdravlje građana nije ugroženo, a da povučene količine mlijeka nijesu neispravne.

 

 Ministarstvo je ranije danas saopštilo da su dodatna ispitivanja potvrdila mogućnost prisustva aflatoksina u mlijeku iznad dozovoljenih granica i da će sporni uzorci biti poslati na super analizu u Holandiju kao i da je veterinarskoj inspekciji naloženo da povuče mlijeko čiji uzorci pokazuju prisustvo tih kancerogenih materija.

 Goran Knežević je večeras izjavio da u Vladi Srbije ima svog pretpostavljenog, koji može od njega da zatraži podnošenje ostavke, ukoliko ocijeni da je on kao ministar odgovoran za situaciju oko ispravnosti mlijeka.

Predsjednica Asocijacije potrošača Srbije (APOS) Edina Popov izjavila je ranije danas da ministri poljoprivrede i trgovine Goran Knežević i Rasim Ljajić treba da podnesu ostavke jer, kako je rekla, ne poštuju i ne sprovode Zakon o zaštiti potrošača.

 "Mislim da svoj posao radim odgovorno i trudim se na najbolji način", kazao je Knežević.

Povodom pojave aflatoksina u mleku i objavljivanja različitih rezultata kontrola, Popov je u izjavi Tanjugu rekla da je time ionako osiromašeni potrošač "sluđen", kao i da će velika šteta biti nanijeta i proizvođačima kukuruza i mlijeka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније