Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 10. 2013. 23:47 >> 23:47
4

POZIV NA POMIRENJE

Josipović: Sramota za sve nas

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović ocijenio je da je uništavanje tabli sa ćiriličnim natpisima sramota i pozvao na razumijevanje i dijalog da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali.

 

"Danas Vukovar, juče Udbina, sjutra nešto drugo. Table, natpisi, spomenici... Šta je sljedeće? Hoće li sutra i nečija glava biti razbijena?", upitao je Josipović.

On je naglasio da je ovo trenutak kada svi građani moraju da se bore  za evropsku Hrvatsku u kojoj se kvalitetno i dobro živi i da poštuju  jedni druge,  prenijeli su hrvatski mediji.

"Ovo što se događa sramota je za sve nas. Pozivam u prvom redu Vladu, pozivam opoziciju i borce da brane dostojanstvo Hrvatske i da je brane kao EU zemlju. Svi nosimo odgovornost i ne smijemo dozvoliti da se priča o ćirilici pretvori u priču o neuspjehu Hrvatske", rekao je Josipović i poručio da se zakon mora poštovati.

U Hrvatskoj je nastavljeno razbijanje i uklanjanje tabli sa dvojezičnim natpisima koji sadrže ćirilicu. Noćas je ukradena ćirilična tabla sa zgrade opštine u Vojniću kod Karlovca.

U četvrtak naveče nepoznati počinioci razbili su tri table na zgradi opštine u Udbini. Tabla sa dvojezičnim natpisom skinuta je i sa zgrade Kulturno-informativnog centra "Nikola Tesla" u Udbini, takođe u toku noći.

U Vukovaru danima traje borba za očuvanje tabli koje sadrže ćirilicu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније