Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, objavila B.B. ]

04. 06. 2020. 12:44   >>  12:45

PREDSJEDNIK KOSOVA

Tači neće u Brisel zbog Lajčaka

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da neće sarađivati sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, zato što Lajčak ne priznaje nezavisnost Kosova.

"Nadam se koordinaciji sa Hotijem kao premijerom. Ispuniću svoju ustavnu i zakonsku ulogu, nije mi do sastanaka sa srpskim liderima. Dao sam do znanja da neću ići na razgovor u Brisel, zato što je Lajčak dao do znanja da ne priznaje Kosovo i neću razgovarati tamo gdje je riječ o dijalogu između Prištine i Beograda", rekao je Tači za T7 televiziju, prenosi portal Kosovo online.

On je dodao da je bivša šefica diplomatije EU Federika Mogerini dala do znanja da je, "Kosovo nezavisna država" i da se delegaciji nije obraćala sa Priština.

"Lično sam rekao Lajčaku, uradićete dobar posao samo ako priznate Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu, Kosovo prvo mora da dobije liberalizaciju viza, kako bi se vratilo povjerenje u evropske institucije", rekao je Tači.

Prema njegovim riječima, Aljbin Kurti bi trebalo da podnese izvještaj novom premijeru Avdulahu Hotiju o onome o čemu je razgovarao tokom ova tri mjeseca sa Lajčakom i Borelom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније