Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 06. 2020. 15:01 >> 15:00
1

NOVA KOSOVSKA VLADA

Borel i Varhelji čestitali Hotiju

Evropska unija (EU) čestita novoj kosovskoj vladi koji predvodi premijer Avdulah Hoti i raduje se zajedničkom radu u napredovanju odnosa između Kosova i EU, poručili su u zajedničkom saopštenju visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozep Borel i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Naglašavaju da će pandemija koronavirusa ostati zajednički izazov u bliskoj budućnosti i da će EU nastaviti da podržava Kosovo i njegov narod.

„Takođe želimo da vidimo napredak Kosova na evropskom putu. To će zahtijevati odlučne reformske napore kako bi se ojačala vladavina prava, posebno borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, i promivisao socio - ekonomski razvoj“, navodi se u zajedničkom saopštenju Borela i Varheljija.

Evropski zvaničnici poručuju i da je brz nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU i uz podršku specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka je neophodan kako bi se postigla sveobuhvatna normalizacija odnosa sa Srbijom.

„Dijalog uz posredovanje EU je jedini način da kosovska evropska budućnost postane realnost za sve građane“, zaključuje se u saopštenju.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG-a iz Brisela

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније