Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 10. 2013. 12:16 >> 12:21
5

SKIDANJEM TABLI

Pusić: Udaraju na budućnost Hrvatske

Ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izrazila je duboku zabrinutost zbog skidanja tabli sa ćiriličnim natpisima u Vukovaru, Udbini i danas u Vojniću.

Pusić je, u intervjuu HRT-u, rekla da je nužno pokrenuti razgovore na tu temu.

„Tek smo se počeli oporavljati kao društvo koje može da funkcioniše sa različitostima. Normalno je da postoje neslaganja, ali ova vrsta aktivnosti, širenja podsticaja da se krši zakon, na tako drastičan način pokazivati stav prema manjinama - to je ono što je jako opasno“, kazala je Pusić.

Ona navodi da se postavlja pitanje je li Hrvatska sposobna da štiti svoje zakone.

„Riječ je o tome da mala i agresivna grupa svojim stavovima udara na budućnost Hrvatske“, istakla je hrvatska ministrica.

Ona smatra da je zadatak svih ljudi koji učestvuju u javnom životu da se jave. To je problem svih u hrvatskom društvu, naglasila je.

Pusić se, takođe, zapitala odakle ta žestina negiranja prava samim Vukovarcima da imaju svoje mišljenje. Prema njenom mišljenju, jedna specifična grupacija, „svojom monopolizacijom mišljenja drži Vukovar u nekoj vrsti političkog zapećka. „Jedini način da se iskaže pijetet Vukovaru je razvoj, pogled u budućnost, sve ono što daje šansu za sjutra“, kazala je Pusić.

Inače, noćas je skinuta i ukradena tabla sa ćiriličnim natpisom sa zgrade opštine u Vojniću. Karlovačka policija sprovodi kriminalističku istragu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније