Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 10. 2013. 22:55 >> 22:55

I BEOGRADSKI I REPUBLIČKI

Vanredni izbori u Srbiji u februaru?

Parlamentarni izbori biće najvjerovatnije održani zajedno sa beogradskim, krajem februara sljedeće godine, saznaju Novosti.

Prema informacijama tog lista, upravo taj scenario, spajanje vanrednih republičkih sa iznuđenim izborima u glavnom gradu, mogao bi da bude potpuno realan već od ponedeljka.

Vrh vladajuće koalicije oličen u Srpskoj naprednoj stranci blizu je odluke da se glasanje u prijestonici iskoristi i za održavanje parlamentarnih izbora. 

Navodno, vodeći ljudi vlasti već su otvoreno razgovarali o mogućnosti da se raspišu republički izbori i većina je spremna da apsolutno podrži taj politički potez. 

Ukoliko se naprednjaci odluče za istovremene parlamentarne i izbore u Beogradu, oni bi mogli da budu zakazani već za 16. februar. 

Jer, to je, prema tempu koji nameće zakonska procedura, poslednji termin da se održi vanredno glasanje u prijestonici ukoliko 25. oktobra budu uvedene privremene mjere u glavnom gradu. 

Politički, za vodeće ljude u Vladi važno je da Srbija pre eventualnih parlamentarnih izbora započne pregovore sa EU, što se očekuje u drugoj polovini januara.

(Novosti/B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније