Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: M.M. ]

26. 05. 2020. 22:40   >>  22:57 9

"NIKOLA TESLA"

M.Elajnsu zabranjeno slijetanje na aerodrom u BG

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je, na osnovu reciprociteta, donio mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", potvrđeno je Tanjugu iz tog direktorata.


Prethodno je Vlada Crne Gore donijela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za devet država, među kojima nema Srbije.

U obrazloženju odluke Direktorata, kako je objavio list Blic, stoji da je, kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru.

Nasuprot tome, kako se navodi, u skladu sa izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19, uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana u Srbiju, uključujući i državljane Crne Gore.

Navodi se da je, imajući t u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države ozbiljno narušen.

„Što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13 stav 1 Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio-prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Srbijom, i to na štetu avio-prevoziolaca registrovanih u Srbiji", navodi se obrazloženju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније