Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

(rts.rs)

25. 05. 2020. 22:25   >>  22:36 26

BRNABIĆ TVRDI

"Građani Srbije nepoželjni u Crnoj Gori"

Srbija neće zatvarati granice za crnogorske građane, kao što je to uradila zvanična Podgorica za građane Srbije, ali će biti zatvorena za crnogorske mafijaše i kriminalne klanove, poručila je premijerka te države Ana Brnabić povodom odluke Crne Gore da za građane Srbije ne otvori granicu 1. juna.

Brnabić je tako reagovala na odluku Vlade Crne Gore da, u skladu sa odgovarajućom procjenom u prvim danima juna, otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje.

Srbija, kako kaže, neće uvoditi recipročne mjere, ali je istakla da njeni građani ne bi trebalo da idu tamo gdje su, kako navodi, nepoželjni.

Brnabić je, za Pink, rekla da su građani Srbije sada mogli da vide da su nepoželjni u Crnoj Gori jer mi, kako je istakla, "nijesmo lagali da ljudi umiru od gripa ili zapaljenja pluća, a ne od koronavirusa".

"Nastavićemo i dalje da se ponašamo odgovorno i ozbiljno prema našim građanima i da uvijek govorimo istinu", rekla je premijerka, iako, kako je dodala, pravi razlog za odluku Crne Gore da otvori granice za niz zemalja, ali ne i za Srbiju nije u epidemiji koronavirusa i broju zaraženih.

Srbija, kako tvrdi, neće odgovorati recipročnim mjerama prema crnogorskim građanima.

"Nećemo braniti običnim crnogorskim građanima da posjete Srbiju, ali hoćemo još snažnije i još oštrije spriječavati ulazak crnogorskih kriminalaca i mafijaških klanova iz Crne Gore koji su decenijama ubijali po Srbiji i terorisali naše građane", rekla je Brnabićeva.

Istakla da u borbi protiv kriminalaca iz Crne Gore Srbija neće imati milosti.

"Ovakav odnos crnogorskog premijera poslao je jasnu poruku građanima. Zamolila bih da građani što duže i u većem broju ostaju u našoj Srbiji i da ako negde moraju da odu ne idu tamo gde su građani Srbije nepoželjni", poručila je premijerka.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније