Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ n1; Objavila: M.M. ]

22. 05. 2020. 09:45 >> 09:44
1

TAČI SAOPŠTIO

Ne postoji nacrt sporazuma o razmjeni teritorija

Predsjednik Kosova Hašim Tači demantovao je optužbe kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali i međunarodnih analitičara, o tome da postoji dogovor, odnosno nacrt sporazuma sa Beogradom o razmjeni teritorija.

Sa druge strane, uvjeren je da će SAD podstaći postizanje “konačnog sporazuma” sa Beogradom, dok istovremeno sanja da se Preševo, Bujanovac i Medveđa “pripoje Kosovu”.

“Sanjam o tome da se Preševo, Medveđa i Bujanovac beskompromisno uključe u teritorijalni integritet Republike Kosovo”, rekao je Tači u emisiji Rubikon na TV Kljan Kosova, prenosi Kossev.

Sa druge strane tvrdi da ne postoje ni razgovori, ni dogovor o razmjeni teritorija.

“Ko god govori o razmjeni, to je za unutrašnju upotrebu, pošto se o tome nije nikada razgovaralo, a kamoli u Vašingtonu”, tvrdi Tači.

On dodaje da ni pod kojim okolnostima nije razmatran sadržaj, odnosno mogućnost bilo kakvog dogovora.

On je kazao da tamo gdje bude sjedio za stolom neće biti razgovora o razmjeni teritorija.

Za Kurtijeve optužbe da je postigao tajni sporazum sa Beogradom, Tači je kazao da su “čaršijske priče” i istakao da se sve što se dogodilo u Vašingtonu je bilo “pokazivanje volje da se nastavi dijalog”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније