Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

21. 05. 2020. 18:35 >> 22:44

SVJETSKA BANKA

Odobren zajam Kosovu od 46 miliona eura

Ministarstvo finansija i transfera (MFT) Kosova saopštilo je danas da je Međunarodno udruženje za razvoj, dio Svjetske banke, odobrilo zajam Kosovu u iznosu od 46 miliona eura za hitni projekat Kovid-19.

Ta sredstva, kako je saopšteno, biće upotrebljena za jačanje zdravstvenog sistema, prenose prištinski mediji.

"Finansijska sredstva koristiće se za sprečavanje, otkrivanje i reagovanje na prijetnju koju predstavlja korona virus, omogućavajući, izmedju ostalog, nabavku medicinske opreme, kao i jačanje sistema javnog zdravstva, povećanje kapaciteta za testiranje i proširenje kapaciteta Klinike za infektivne bolesti", navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je Međunarodno udruženje za razvoj, kao dio Svetske banke, kreditna institucija, koja kroz davanje zajmova pod povoljnijim uslovima ima za cilj da, između ostalog, pomogne u smanjenju siromaštva i poboljšanju životnih uslova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније