Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 10. 2013. 10:21 >> 10:33

EU - HRVATSKA

Zagreb: Za 100 dana 27 izručenih

U prvih sto dana članstva u EU, Hrvatska je na osnovu evropskog naloga za hapšenje(EUN), drugim članicama Unije predala 27 svojih i devet stranih državljana, dok je toj zemlji, za sada, izručena jedna osoba.

Prema policijskim podacima, za još 90 hrvatskih građana raspisani su strani evropski nalozi za hapšenje, ali se na njih 25 za sada ne mogu primijeniti jer su djela za koja se terete, počinjena prije 7. avgusta 2002.

Među hrvatskim građanima nad kojima se u Hrvatskoj ne može primujeniti EUN je i nekadašnji čelnik jugoslovenske i hrvatske tajne službe Josip Perković, koga Njemačka traži zbog umiješanosti u ubistvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983.

Od preostalih 65 osumnjičenih koje traže članice EU, uhapšeno je 12 i nad njima se provodi sudski postupak priznavanja naloga za hapšenje. Za preostala 53 još se traga, a do sada je utvrđeno da nemaju prebivalište u Hrvatskoj ili da ne borave na prijavljenoj adresi, prenose mediji u Zagrebu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније