Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 10. 2013. 10:02 >> 10:10

IZVJEŠTAJ EK

Kosovo - zona korupcije i kriminala

U Izvještaju Evropske komisije (EK) o Kosovu navodi se da je učinjen napredak u donošenju zakona, ali da je Kosovo i dalje "zona kriminala i korupcije".

 

"Ozbiljna briga EU ostaju korupcija i organizovani kriminal, trgovina ljudima, politički uticaj na sudstvo, policiju i javne službe, zadržavanje do pet radnih mjesta od strane političkih zvaničnika, nestručna administracija i mnogi drugi problemi", piše prištinski dnevnik "Koha ditore".

U izvještaju u koji je Koha imala uvid se navodi nedostatak tolerancije prema LGBT grupama i ističe da "ima vjerskih grupacija koje zagovaraju jezik mržnje prema ovoj grupi putem konvencionalnih i socijalnih medija, a koji su formirali jednu političku stranku".

Takođe se izražava nezadovoljstvo zbog prijetnji novinarima i nedostatku njihove bolje zaštite. U izvještaju će pozitivno biti ocijenjen napredak u normalizaciji odnosa s Beogradom, a navodi se i da je Kosovo do sada "preduzelo suštinske korake u pravcu vidljivog i održivog poboljšanja odnosa sa Srbijom, što je dovelo do nepovratnih promjena na terenu", prenio je "Blic".

Izvještaj o napretku zemalja regiona, među kojima je i Srbija, biće usvojen 16. oktobra, i u njemu je na 50 stranica koje se odnose na Kosovo predstavljena analiza napretka ostvarenog od oktobra prethodne godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније