Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.Mi [ Mina ]

10. 04. 2020. 21:37 >> 21:36
2

PRIPREMIO PLAN

Lajčak poručio Tačiju da je spreman na saradnju

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je Prištini da je spreman za saradnju i nastavak tog procesa.

U pismu kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju, Lajčak je poručio i da namjerava da unaprijedi proces dijaloga s ciljem da se, kako kaže, postigne rezultat koji će biti od koristi građanima.

On je kazao da je pripremio plan za početak rada kao specijalni predstavnik, a Koha konstatuje da Lajčak nije naveo kada bi se mogao očekivati nastavak dijaloga.

Osvrnuvši se na aktuelnu krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, Lajčak je ukazao na važnost regionalne saradnje.

Tači i odlazeći ministar spoljnih poslova Glauk Konjufca su oštro kritikovali izbor Lajčaka za specijalnog predstavnika EU za dijalog, jer dolazi iz Slovačke, zemlje koja nije priznala kosovsku nezavisnost, tvrdeći i da je na strani Srbije.

"Uvjeren sam da političkom voljom obje strane možemo ostvariti ciljeve u dijalogu", napisao je Lajčak.

On je kazao da je njegovo imenovanje za specijalnog predstavnika “signal ponovnog angažmana EU u proces dijaloga”.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније