Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.Mi [ Beta ]

04. 04. 2020. 20:51 >> 22:10

613 ZARAŽENIH

Nova žrtva korona virusa u BIH

U Bosni i Hercegovini je preminula još jedna osoba zaražena od koronavirusa, pa je broj žrtava porastao na 19.

U bolnici u Mostaru jutros je preminuo 61-godišnji muškarac iz Konjica, koji je bio zaražen korona virusom.

U Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske od posljedica virusa korona sinoć je preminuo muškarac starije životne dobi.

Reč je o pacijentu iz Bijeljine, koji je imao više hroničnih oboljenja, a na Kliniku za infektivne bolesti primljen je 31. marta, saopštila je UKC Banjaluka.

Prema posljednjim informacijama, u BiH je do sada potvrđeno ukupno 613 slučajeva zaraženih korona virusom, od čega 34 nova slučaja, dok se oporavilo 27 osoba.

U posljednja 24 časa potvrđeno je prisustvo novog virusa korona kod još 25 osoba u Republici Srpskoj i devet u Federaciji BiH.

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić izjavio je da je od novozaraženih u RS 14 osoba iz Banjaluke, šest iz Šipova, tri osobe su iz Laktaša, jedna osoba je iz Ribnika i jedna osoba iz Teslića.

U UKC RS se trenutno liječi 89 pacijenata, od čega tešku kliničku sliku ima njih 39, na respiratoru je šest osoba.

Šeranić je istakao da se u Republici Srpskoj ne bilježi eksponencijalni rast epidemije. "To znači da držimo stvar pod kontrolom", kazao je on.

Upozorio je da se ni u seoskim područjima ljudi ne smeju okupljati vani, jer i u ruralnim područjima ima žarišta i zaraženih osoba starosti preko 80 godina, koji mogu doći u teško zdravstveno stanje.

U Federacii BiH je, prema posljednjim informacijama, registrovano devet novih slučajeva zaraze korona virusom.

Od toga ih je sedam u Mostaru, i po jedan u Konjicu i Čitluku.

U se Mostaru broj zaraženih popeo na 32, u Konjicu je sada 28 zaraženih koronavirusom, a u Čitluku 34.

Od svih gradova u BiH najveći broj slučajeva korona virusa registrovan je u Banjaluci, 186.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније