Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

26. 03. 2020. 10:44 >> 10:55

U HRVATSKOJ

Novih 39 bolesnika, na respiratoru 14

U Hrvatskoj je od jutros zabilježeno još 39 novozaraženih. Od juče ujutro ukupno je registrovano 63, a ukupno ih je 481, ali kako ističu zvaničnici, nema eksponencijalnog rasta oboljelih, što je jako važno.

"Novih je 39, od juče ujutro ukupno nova 63 bolesnika. Nema eksponencijalnog rasta, to je od izuzetne važnosti. Na respiratoru je 14 bolesnika", rekao je ministar zdravlja Vili Beroš.

Krizni štab upozorava već danima građane kako će uvesti još strože mjere ne budu li se pridržavali uputstava.

"Imamo 18 ljekara specijalista koji su pozitivni, 6 specijalizanata, 7 medicinskih sestara i dva stomatologa. Dobni prosjek oboljelih je 49 godina, u samoizolaciji je 18.601 osoba, 2.437 je kontakata koje intenzivno epidemiološki nadziremo, 546 zdravstvenih radnika koji su u samoizolaciji" istakli su zvaničnici.

U ovom trenu je problem što im za briseve trebaju edukovani ljudi s potpunom zaštitom opremom.

Apelovano je na sve koji nijesu u nužnim službama da moraju polako usporavati ritam, kako bi se resursi i energija sačuvali za zdravstvene radnike, policiju, zaštitare. Poruka građanima je da ostanu kući.

Juče je potvrđeno i da su dva policajca zaražena koronavirusom, a pod mjerama samoizolacije je oko 90 njih.

Osobe koje su na respiratoru, 80 odsto njih, imaju, kažu zvaničnici, hronične bolesti i oko 61 godinu. Trenutno imaju jednu osoba koja je na intenzivnoj i kritično je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније