Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 03. 2020. 23:19 >> 23:26
4

TRAJALA 51 DAN

Izglasano nepovjerenje Vladi Kosova

Skupština Kosova izglasala je večeras nepovjerenje Vladi premijera Aljbina Kurtija.

Za pad Vlade glasala su 82 poslanika, dok su 32 bila protiv. Vlada Kosova, sa Kurtijem na čelu, trajala je svega 51 dan.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja je pokrenuo Demokratski savez Kosova, koji je bio koalicioni partner u Vladi.

DSK je tražio smjenu Vlade zbog dva pitanja: neukidanja takse od sto odsto na robu iz Srbije i BIH, bez uvođenja "reciprociteta" i s tim povezanog navodnog rušenja odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, kao i zbog smjenjivanja Agima Veljiua s položaja ministra unutrašnjih poslova i javne uprave.

Premijer Kurti je, u raspravi prije glasanja, ocijenio da je pravi razlog smjene Vlade "gotov sporazum Kosova i Srbije o razmjeni teritorija".

"Za tu predsjedničku trgovinu zahtjev je pad Vlade. Predsjednička trgovina s Vladom koju ja vodim je nemoguća. Pokušao je (Hašim Tači) da proglasi vanredno stanje, zašto ga nije proglasio? Otišao je u Bijelu kuću da postigne sporazum, zašto ga nije sproveo?", kazao je Kurti.

"Sa mnom kao premijerom i sa ovom vladom se ne može proglasiti vanredno stanje dok se ne stvori vanredno stanje i nema sporazuma ni u Bijeloj, niti Zelenoj ili Crvenoj kući o razmjeni teritorija Kosova i Srbije. Zato je potrebno smijeniti ovu vladu, da mene uklone da bi se otvorio put proglašavanju vanrednog stanja i istovremeno toj predsjedničkoj trgovini s razmjenom teritorija", rekao je Kurti.

On je poručio da je više nego ikad ubijeđen da postoji gotov sporazum sa Srbijom i da mu je to indirektno potvrdio i sam Tači.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније